Cum a fost cu adevarat viata lui Michelle Obama?

Recenzie Povestea mea- Michelle Obama

Daca o carte este pe lista de lectura a lui Barack Obama, atunci cu siguranta va fi si pe lista mea. Inca nu am reusit sa le citesc pe toate preferatele lui, insa a trebuit sa incep cu Povestea mea a lui Michelle Obama.

Stiu ca a trecut 8 Martie, insa Michelle Obama nu ne vorbeste despre cum e sa fii o femeie, ci cum este sa fii un om puternic, inainte de toate, care poate creste la randul ei doua femei la fel de puternice. Daca pana acum ti-a placut de Prima doamna a Americii ( cum este si cazul meu de asfel), de acum o sa iti placa si mai mult. Sau, daca nu ai fost niciodata un fan al ei, acum o sa o iubesti.

Sunt o persoana normala care s-a trezit intr-o calatorie extraordinara. Impartasind experienta mea, sper sa creez spatiu pentru alte povesti si alte voci, sa largesc calea pentru cei care apartin si de ce.

De la copilaria din South Side din Chicago pana la Washington, Michelle Obama ni se dezvaluie asa cum e ea, luptand pentru drepturile femeilor inca de cand era copil si isi confrunta bunicul, sau pentru drepturile femeilor la educatie atunci cand era Prima Doamna a Americii.

Chiar daca a intalnit in drumul ei si oameni care i-au spus ca ” nu are ce trebuie „, nu s-a dat batuta si a facut tot ce a putut ca sa devine avocat, asemenea oamenilor la care se uita fascinata cand era copil.

In plus, cartea mai este si o poveste de dragoste. Nu sunt chiar picanterii, insa mi-a placut sa citesc cum s-a infiripat povestea de dragoste intre ea si Barack Obama, care la inceput a impresionat-o cu siguranta de sine, daruirea cu care facea lucrurile si istetimea lui.

Ajunsa la Casa Alba, toata nebunia legata de aparitiile ei publice sau de schimbarea unei tunsori produc atat de multa valva, incat par desprinse din filme.

Dorind sa fie mai mult decat sotia unui presedinte, Michella s-a folosit de influenta pe care titulatura postului ti-o aduce si a inceput ingrijirea unei gradini, ca un mesaj pentru hrana sanatoasa, pentru reducerea consumului de zahar si pentru miscare in scoli, care sa puna capat obezitatii infantile. Multi vor spune ca pentru ea a fost usor sa faca asta, cu asemenea titulatura, insa sunt multe alte femei care ar putea si totusi nu o fac.

Bonus la povestea vietii ei este povestea lui Barack, din ziua in care a auzit prima data de el pana azi, cand „nu mai poarta pe umeri povara unei natiuni”. Pe asta va las pe voi sa o descoperiti.

Pentru mine ”Becoming” nu este despre a ajunge undeva sau a atinge un anume obiectiv. Eu vad ca un drum pe care mergi inainte, un drum continuu catre un om mai bun. Calatoria nu se incheie.”

Read and be happy 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s