In asteptarea ultimul sezon din Game of Thrones… 3 serii fantasy care au avut ecranizari la fel de celebre

Pentru urmatoarele 8 saptamani zilele de luni nu vor mai fi la fel de triste si mohorate, numarand zilele pana la urmatoare vineri si dorindu-ti o cana mare de cafenea care sa faca acest „bau-bau” al saptamanii sa treaca mai repede.

In fiecare seara, cand te intorci de la munca (sau de dimineata, daca vrei sa te trezesti la 6) trebuie neaparat sa te asezi in fata televizorului, sa te faci comod si sa te uiti la ultimul sezon din Game of Thrones.

Valva ce s-a facut in jurul acestui serial ne este mica deloc, iar acum, cand urmeaza ultimul sezon, ea este mai prezenta ca niciodata. Oreo are biscuiti cu Game of Thrones, Urban Decay lanseaza o linie de machiaj dedicata seralului ( chiar daca nu esti o impatimita a machiajului, nu ai cum sa nu iti doresti o pensula in forma lui „Needle” al Ariei) si Budligh a lansat reclama cu ei la Superbowl.

Serialul difuzat de HBO GO este ecranizat dupa seria A sing of Ice and Fire de George R.R.Martin, publicata acum 12 ani.

Mai jos sunt alte cinci ecranizari la fel de celebre:

1.Stapanul inelelor este tot un roman de fantezi, o trilogie scrisa in anii 50 de  J.R.R. Tolkien. Conform Wikipedia impactul lucrarilor lui Tolkien este atat de mare încât termenul „tolkienian“ a fost consemnat in Dictionarul Oxford. Dupa Stapanul inelelor a aparut si Hobbitul, o serie la fel de iubita de amatotii genului. Chiar daca nu ai citit cartile sau nu ai vazut filmul, este imposibil sa nu fi auzit de Frodo, Gandalf sau de Gollum cu al sau inel. „My precious” iti suna cunoscut?

myprecious

2. Harry Potter- JK Rowlong

hp.png

Minunata lume a vrajitorilor m-a acaparat inca din liceu. Si acum, dupa multi ani, inca imi doresc sa am orice tricou cu Gryffindors, sau sa primesc o scrisoare acceptare de la Hohwarts,  unde sa ajung plecand de pe peronul 9 3/4  de la King’s Cross station. Seria a facut-o pe JK Rowling cea mai bogata scriitoare din lume, iar ecranizarea ei i-a facut celebri pe Daniel Radcliffe si Emma Watson.

3. Calatoarea- Diana Gabaldon

Claire, o fosta sora medicala din timpul celui de-al doilea razboi mondial, se intoarce in timp, in anul 1743 in Scotia, cu ajutorul unei stanci magice. Acolo invata cum sa se adapteze unei diferite epoci si isi descopera dragostea adevarata. Cartile sunt un mix intre traditii, peisaje minunate din Scotia, razboaiele iacobinilor, legende cu zane si spirite. Nici cartile si nici serialul nu sunt de ratat, eu le-am citit si vazut  in paralel, urmeaza in curand si recenzia pe blog. Si, desi una din teme puternic reprezentata este emanciparea femeii, merita sa vezi serialul si pentru partea lui masculina:

Jamie.jpg

 

Tips&tricks: Daca ai planuit sa vezi Game of thrones maine seara, stai departe de social media pana atunci.

Intrebare: Cine crezi ca va ajunge in final pe Tronul de fier?

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s