3 carti cu actiunea in Franta pe care sa le citesti pana la restaurarea Notre Dame de Paris

In ultimele zile toti ochii au fost atintiti asupra Parisului si  Catedralei Notre Dame din Paris. Cel mai vizitat monument al Frantei a ars, iar acoperisul vechi de mai bine de 800 de ani a fost ditrus de flacari . Iubitorii cartii o stiu din Cocosatul de la Notre Dame, impatitii arhitecturii o stiu ca un simbol al arhitecturii gotice, vizitat de 14 milioane de turisti pe an, iar catolicii participau la cele 12 slujbe zilnice.

Din fericire focul a fost stins, iar strangerea de finduri pentru reconstruirea ei are succes, asa ca in putin timp ne vom putea bucura din nou de Catedrala Notre Dame din Paris.

Pana atunci am scris despre trei carti a caror actiune se desfasoare in Franta si care mie mi-au placut tare mult.

  1. Dama cu camelii- Alexandre Dumas fiul

Dragostea lui pentru curtezana Marie Uplessis a reusit sa ma faca sa suspin dupa dragoste acum multi ani,  atunci cand inca nu stiam nici macar ce este. Cand totul sta in calea iubirii tale, cand nu ai niciun ragaz sa ii faci pe plac inimii si cand societatea nu este cea mai iertatoare, povestea nu are un happy-end. Imi amintesc cat de mult imi doream ca lucrurile sa se termine cu bine si cat de mult am plans la final, cand asta nu s-a intamplat.

      2. Madame Bovary- Gustave Flaubert

Doamna Bovary a fost considerata de unii o femeie usoara, de altii doar o femeie naiva in cautarea dragostei. Refuzand sa se multumeasca cu o viata mediocra si o iubire simpla, se lasa purtata de val intr-o idila plina de iluzii, ce la final va fi devastatoare. Un astfel de personaj portretizat atat de viu si erotic a stranit controverse la vremea publicarii lui, iar lui Flaubert i s-a intentat proces pentru obscenitate.

      3. Sotia din Paris – Paula McLain

Am citit cu mult interes povestea de dragoste dintre Ernest Hemingway si Hadley Richardson, unele dintre cele mai celebre din literatura. Cartea ne arata drumul anevoios al lui Ernest spre succes, viata pariziana si atractiile ei, precum si prieteniile sotilor cu Gertrude Stein, James Joyce, Ezra Pound, F. Scott si Zelda Fitzgerald.

 

Voi ce carti cu actiunea in Franta ati citit?

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s