Cine este Omul de creta?

Recenzie Omul de creta- C.J. Tudor

Sambata trecuta am fost la Shop My Library si m-am ales cu 5 carti noi, astfel ca mormanul cu carti „de citit” s-a mai marit putin. Insa am fost atat de curioasa de aceasta carte, incat in aceeasi zi, la 1 noaptea, o terminasem deja.

Mai intai de toate, sa vorbim despre coperta. Trebuie sa recunoasc ca ma atrage maxim si ii da un aer tare misterios. Si pe cat de sumbra pare coperta, la fel de sumbra mi s-a parut si atmosfera din roman. Povestea m-a prins putin mai greu, dar cand au inceput dezvaluirile si conexiunile, am asteptat cu nerandare sa aflu cine e criminal.

Incerc sa dau cat mai putine spoilere, insa imaginile din Prolog si modul in care a fost atacat unul din personaje m-au facut sa ma simt intr-un film de groaza. Poate ca ar fi fost bine sa o citesc ziua, cand afara era inca lumina.

Dacă lumea noastră era un glob de zăpadă, în ziua aia a venit un zeu oarecare, l-a zgâlțâit bine și l-a pus din nou jos. Chiar și după ce spuma și fulgii de zăpadă s-au liniștit, nimic nu a mai fost ca înainte. Nu chiar. Poate că toate păreau la fel dacă te uitai prin sticlă, dar înăuntru totul era diferit.

Omul de Creta este o poveste creepy, cu niste adolescenti care trimit mesaje secrete intre ei cu creta pe asfalt, dar incep sa apara acesti oameni de creta. Actiunile lor, desi nevinovate in esenta, au dat nastere unor inlantuiri de evenimente sinistre si nefericite, culminand cu crime.

Copilaria lor, din 1986, arata tot ce nu mergea bine, toate greselile pe  care niste pusti le pot face si cum uneori, atunci cand decizi sa nu faci nimic, faci de fapt mult rau.

Astfel, atunci cand evenimente si personaje din copilarie reparr in vietile lor, tot ce fusese ascuns adanc in viatile lor de adult incepe sa iasa la suprafata.

Daca ti-a placut iti recomand si :

  1. Mici focuri pretutinderi- Celeste NG .Vezi recenzia mea aici : Cum sa stingi Mici focuri pretutindeni?
  2. Trilogia New York-ului- Paul Auster. Acest roman i-a adus autorului recunoaşterea internaţională pentru crearea unui nou stil literar, un mix de ficţiune postmodernă cu roman noir şi crime fiction.
  3. Cartea Oglinzilor- Eugen Chirovici- Un roman politist scris de un roman, tradus in 37 de limbi. Inainte de a se muta in UK si de a scrie in limba engleza, Chirovici a fost ziarist si scriitor in Romania.

Read and be happy 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s